Rond mijn achttiende stond ik voor het eerst voor een groep. Als student mocht ik al lessen verzorgen aan ROC studenten in Utrecht. Geweldig vond ik dat!

Die passie voor het lesgeven ben ik in de afgelopen twintig jaar gaan uitbreiden. Ik vind het heerlijk om als freelance docent op verschillende locaties les te (mogen) geven. 

Sinds 2021 werk ik onder de naam Urbanlife Consultancy. 

Ik geef workshops aan studenten van verschillende soorten opleidingen. Dit kan zijn op een middelbare school tot op de universiteit. 

Ook bied ik workshops aan voor bedrijven, gemeenten en instanties

Benieuwd naar welke workshops ik aanbied? Kijk gerust eens naar de mogelijkheden.


Workshop 1: Innovatie en ondernemerschap

In deze drie uur durende workshop staat zowel innoveren als ondernemen centraal. Deze workshops kunnen worden aangeboden aan middelbare scholieren, aan studenten van verschillende (MBO/ HBO) opleidingen, aan bedrijven, aan gemeentes etc.

Niet alleen staat de theorie centraal ook worden er praktische voorbeelden en tips gedeeld hoe "succesvol" te ondernemen. Afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever is het tevens mogelijk om een traject van meerdere weken te volgen. Studenten gaan dan in groepjes aan de slag met een innovatie opdracht.


Workshop 2: Gezondheid en vitaliteit op de werkvloer

Bewegen is gezond. Bewegen maakt je hoofd leeg en geeft je meer energie. Als je regelmatig beweegt, ben je alerter, productiever en stressbestendiger, en neemt je jobtevredenheid toe. Ook bouw je aan de werksfeer, de teamspirit en het imago van de onderneming. Meer bewegen op het werk kan ook het absenteïsme verminderen. Kortom, meer bewegen heeft vele voordelen voor een ieders gezonde levens stijl. Deze workshop is bedoeld voor ieder bedrijf dat graag vitaliteit verhoogt bij de werknemers. De werknemers gaan aan de slag met dit onderwerp en krijgen zelf ook nog daadwerkelijk les van een van de sportdocenten van het FDC-centre uit Utrecht.


Workshop 3: Duurzaam bewegingsbeleid

Gezondheidsbevordering op de werkplek is een belangrijk instrument in het kader van duurzame inzetbaarheid van werknemers. Veel ondernemingen stimuleren hun medewerkers om meer te bewegen, maar lukt dit ook? Met de juiste aanpak en wat moeite kan elke onderneming namelijk mooie resultaten boeken. De werkomgeving is zeer geschikt om mensen aan te zetten tot een gezondere leefstijl. Maar doet uw bedrijf dat ook? Ziet u echt het belang in van voldoende bewegen?

In deze drie uur durende workshop gaan we samen met u en de collega’s kijken naar welke wensen en behoeften er zijn. Na deze workshop is er de mogelijkheid dat u als bedrijf een kansenkaart op maat gemaakt ontvangt. Hiermee kunt u als organisatie werken aan een duurzaam bewegingsbeleid.


Workshop 4: Beweeggedrag doelgroep adolescente meisjes

Steeds meer gemeentes "stoeien" met de doelgroep meisjes en hun beweeggedrag. De afgelopen jaren heb ik hier vele uren onderzoek in zitten. Alle kennis en ervaring over dit onderwerp deel ik met gemeentes om vervolgens gezamenlijk aan de slag te gaan met dit thema. Wat speelt er, wat is er nodig om de meisjes toch aan het gewenste beweeggedrag te laten voldoen? Welke kennis is interessant voor uw gemeente? Informeer gerust eens naar de mogelijkheden voor deze twee uur durende inspiratie workshop.


Informeer gerust naar de mogelijkheden