Petra Pluimers


Innovator, directeur, bestuurder, ondernemer, projectleider, eventorganisator, MSc …


Het innoveren begon allemaal bij PM-dance, een dansorganisatie die in midden-Nederland op vele locaties danslessen aanbiedt aan haar leden. Met het aansturen van docenten, medewerkers, buurtsportcoaches, allround sportdocenten, met de jaarlijkse organisatie van verschillende grote (dans)events en shows, met het initiëren van nieuwe events èn het zelf verzorgen van lessen op het ROC zijn mijn werkzaamheden altijd veelomvattend, allround en uitdagend geweest. Vanaf 1 mei 2021 ben ik alleen nog op afstand betrokken binnen de club PM-dance als (vrijwillig) bestuurder.


Sinds 2014 ben ik directeur-bestuurder van het FDC-centre in Utrecht. Gebaseerd op mijn ervaringen binnen het FDC-centre is het voor mij duidelijk dat ondernemen in sport zal blijven toenemen en ik zet me daartoe dan ook volledig in met als veelgebruikte uitspraak: Krachten Bundelen! 


Samenwerken als sportaanbieders, grenzen verleggen binnen de sport en vooral ook aandacht hebben voor de ‘anders georganiseerde sport’ zijn thema’s waar ik de afgelopen jaren veel mee bezig ben geweest. Mijn kennis en ervaring over deze onderwerpen deel ik met (beginnende) sportverenigingen, sportaanbieders, instanties en gemeenten. En sinds 2021 onder de naam Urbanlife Consultancy. In de zomer van 2021 ben ik tevens gestart als projectcoördinator met als doel de vitaliteit verhogen onder werknemers (bijvoorbeeld hier en hier).

Ook geef ik sinds 2021 met heel veel plezier workshops en lessen in ondernemerschap en innovatie.


In juli 2021 ben ik afgestudeerd (master of science; sport en beweeginnovatie) met een onderzoek naar (vernieuwend) bewegen in de openbare ruimte. Als gevolg van het vooronderzoek is de urbandanceground speciaal voor adolescente meisjes ontwikkeld . Een innovatie waar ik dan ook heel trots op ben!


Ik ben een ondernemende, enthousiaste en hard werkende jonge vrouw en sta zeer positief in het leven met als motto: Ondernemen Is Dóen! Met de UDB-leden zet ik me dan ook in voor de mooie stad Utrecht, kansen omzetten in mogelijkheden als doel!


Vindt me ook op LinkedIn.