Petra PluimersInnovator, bestuurder, ondernemer, projectleider, eventorganisator, MSc…


Met het aansturen van docenten, medewerkers, buurtsportcoaches, allround sportdocenten, de jaarlijkse organisatie van verschillende grote (dans)events en shows, het initiëren van nieuwe events èn het zelf verzorgen van lessen op het ROC zijn mijn werkzaamheden altijd veelomvattend, allround en uitdagend geweest. Vanaf 1 januari 2023 is de club PM-dance overgenomen maar was 20 jaar ervaring in de sport een feit !


Samenwerken als sportaanbieders, grenzen verleggen binnen de sport en vooral ook aandacht hebben voor de ‘anders georganiseerde sport’ zijn thema’s waar ik de afgelopen jaren veel mee bezig ben geweest. Mijn kennis en ervaring over deze onderwerpen deel ik met (beginnende) sportverenigingen, sportaanbieders, instanties en gemeenten. En sinds 2021 onder de naam urbanlifeconsultancy .

In de zomer van 2021 ben ik onder de naam van Urbanlifeconsultancy gestart als projectcoördinator met als doel de vitaliteit te verhogen onder werknemers in Rijnsweerd en Merwede.

Ook geef ik sinds 2021 met heel veel plezier (regelmatig) workshops en lessen in ondernemerschap en innovatie.


Ik kies altijd uitdagende opdrachten om als freelancer mee aan de slag te gaan, wisselend van innovatieklussen, ontwikkelen van de openbare ruimte, projectmatig tot eventmanagement…

Het is bijzonder en gaaf dat ik mijn kennis en ervaring op deze manier kan delen.


In juli 2021 ben ik afgestudeerd (master of science, sport en beweeginnovatie) met een onderzoek naar (vernieuwend) bewegen in de openbare ruimte . Als gevolg van het vooronderzoek is de urbandanceground speciaal voor adolescente meisjes ontwikkeld. Een innovatie waar ik dan ook heel trots op ben!


Ik ben een ondernemende, enthousiaste en hard werkende jonge vrouw en sta zeer positief in het leven met als motto: Ondernemen Is Dóen! Met de UDB-leden zet ik me dan ook in voor de mooie stad Utrecht , kansen omzetten in mogelijkheden als doel!